Bestilling og levering

Facebook

Vi får svinekød til salg i november. Bliv skrevet op.

 

Er du interesseret i dette smagfulde kød, kan du udfylde kontaktformularen nederst på siden.

Grisene leveres som hel eller ½ gris, og for dem som ikke ønsker at “rode” med kødet selv, er det muligt af få parteret sin gris hos vores slagter, der er godkendt til at partere og opmærke økologisk kød.

Prisen for grovpartering af en ½ gris  kr. 305,- /  for en hel gris kr. 610,-  ( 2018 priser)

Standard parteringen består af:

Kam, koteletter m/ben, mørbrad, stegeflæsk, ribbensteg, slag, nakkesteg,  skank, hakket kød, skinkeschnitzler, stegeben, skinkesteg.

Er man frisk på selv at partere sin gris, har vi vedlagt nedenstående link, hvor man guides igennem opskæring af en økologisk gris, med hjælp fra Københavns Madhus.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked

 

 

 

STEGEANVISNING

Optøning: Tag stegen op og stil den i køleskabet to dage inden anvendelse. Lad stegen stå ved stuetemperatur i 4 timer inden tilberedning. Husk at aftørre stegen godt inden tilberedning.

Klargøring af svinekødet.

Alt kød kan tilberedes med eller uden skind. Ved braiserretter kan det være en fordel at lade skindet blive på stegen eller komme det med i gryden, da dette bidrager med stivelse til stegeskyen.

  •  INTERVALSTEGNING : Brun stegen på panden i neutral olie, krydr den med salt og peber og placer den i en bradepande midt i en forvarmet ovn ved 180º C i 6–8 min. alt efter størrelse. Herefter hviler stegen i 15-20 min. Gentag dette 3 til 4 gange. Brug stegetermometer og gå efter en centrumtemperatur på ca. 68º C. Lad stegen hvile ca. 20 min., hvorefter centrumtemperatur hæves til ca. 72º C inden udskæring.
  •  LANGTIDSSTEGNING: Brun stegen på en pande i neutral olie og krydr med salt og peber. Tænd ovnen på ca. 88º C, sæt stegen ind og lad den varme langsomt op i 2-3 timer til centrumtemperaturen er ca. 54º C. Lad stegen hvile ca. 20 min. inden udskæring.
  •  BRAISERING: Kødet brunes sammen med urterne som er 2 stk. løg, 1 stk. gulerod, 5 fed hvidløg og 5 kviste timian. ½ liter vand tilsættes og placeres i en 185º C ovn i en gryde med låg eller i bradepande med stanniol over i ca. 1½ time. Tjek jævnligt om der er væske ved, hvis ikke tilsættes lidt kogende vand. Når kødet er mørt, holdes det varmt, og braiser-lagen koges ned og jævnes enten ved at blende den med braiser-urter eller lidt Maizena.

Flæskesvær: Skindet skæres forsigtigt af stegen og fedtet ridses som på en flæskesteg. Derefter skæres skindet i strimler af 1 cm tykkelse, koges i letsaltet vand i 1½-2 timer til det er mørt, krydres godt med salt og placeres i en ovn ved 180º C. Steges sprødt.


Følg os på Facebook

Facebook