Langeliniegaarden

Facebook

På Langeliniegaarden er vi Odette og John, der dyrker et lille fritidslandbrug på 8 ha, tæt på Frederikssund. I 2013 besluttede vi, at drømmen om mere plads og større køkkenhave, skulle føres ud i livet. Vi flyttede derfor fra parcelhus og ud på landet, hvilket vi bestemt ikke har fortrudt et øjeblik. Det var dog ikke planen, at holde husdyr, ud over vores 2 dejlige hunde, Nelle vores Stabyhoun og Frida som er en Eurasier.

Men sådan skulle det ikke gå og efter et år, kastede vi vores kærlighed på disse skønne, rolige og meget ” kælne” sortbroget landracesvin. Vores besætning af sortbroget landracesvin består i dag af 2 søer, Astrid og Solveig, samt en orne, Eigil og deres pattegrise.

Vi har sidenhen udvidet husdyrene med høns, for hvad er en bondegård uden høns!

Alle vores dyr er fritgående og fodres med økologisk byg og gulerødder, samt frugt og grønt fra nyttehaven.

Der er også  kommet 3 dejlige katte til, som kattemor efterlod i vores kompostbunke, da de kun var ca. 2 uger gamle. Dem har vi valgt at opfostre og vil blive vores fremtidige staldkatte, så de kan holde mus væk fra vores foder.

Vi har i 2016/2017 prøvet at have ænder og gæs, men ræven tog de fleste af dem, så det har vi opgivet.

I 2016 fik vi vores første spise-kaniner, da vi gerne ville være selvforsynende med dette super lækre og sunde kød. Men i foråret 2017 kom Landbrug og Fødevare med opfordring til landbruget, at få kaninkød tilbage på de danske spiseborde, som de engang var,  i 60’erne. Denne udfordring tog vi til os, og indgik i ERFA grupper med andre kaninavlere.  Læs mere herom under fane “kødkaniner”.

Vi har valgt økologi, for at give os selv et sundere liv og omverdenen et bedre miljø.

Langeliniegaarden

Gårdspladsen i læ for vinden.

 

Langeliniegaarden har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.