Økologiske kødkaniner

Facebook

Vores økologiske kødkaniner eller spisekaniner, som nogen vælger at kalde dem, består i dag af Hvid Land, Fransk Vædder og Stor Sølv.

Vi har valgt at deltage i “Landbrug og Fødevarer’s” udviklings projekt, der skal få kaninerne tilbage i landbruget.
Derfor blev 2018 et spændende år for os, hvor vi startede produktionen op og gjorde os en masse erfaringer til gavn for kaninerne, os og forbrugeren.

Der er selvfølgelig mange tips og udgivelser omkring kaninavl, men der er alligevel sket nogle forandringer siden 60 érne, hvor kødkaniner var en naturlig del af landbrugsproduktionen. I dag importer vi 30 tons kaninkød, men hvorfor ikke producere dem selv, når vi har alle forudsætninger for at gør det, og gøre det godt.

Vi ønsker at producere økologiske frilands kødkaniner fra bonde til bord, så den endelige forbruger får mulighed for at smage dette fantastiske kød, som er fedtfattigt og rigt på omega-3 fedtsyrer.

Samtidig er kaniner klimavenlige med en lavt CO2 udslip.

Se billeder og videoklip på facebook.

Kødkaninerne sælges slagtet og pakket i pose, lige til at tilberede.

Se opskrifter længere nede.

Kontakt os på info@langeliniegaarden.dk

Vi er så heldige, at vi må vise Marianne Braad’s super lækre opskrifter på kanin,

her på vores hjemmeside

Find dem på dette link http://www.hakkesnitte.dk/?s=Kanin

www.voresmad.dk/kokkeskole/kanin

Kanin i hvidvin og tomat

Kanin i dijonsennep.

Landbrug og Fødevarer dannede i 2017 nogle ERFA-grupper for at fremme kaninproduktionen i Danmark. Vi deltog i øst gruppen, hvor der blev diskuteret opstaldning, racer, fodringe afsætning mm.

Læs mere om kaninprojektet her ;

https://www.seges.dk/fagomraader/oekologi/cases/oeko-kaniner-i-landbruget


Følg os på Facebook

Facebook